goede doel

  • cosmogolem voor web
  • Picture An Lira

Noord- Zuidwerking provincie West-Vlaanderen 

Centre for Children in Vulnerable Situations, Noord-Oeganda & Oost-Congo

Het interuniversitaire onderzoekscentrum CCVS is een uniek samenwerkingsverband tussen de Vrije Universiteit Brussel, de Universiteit Gent en de KULeuven. Met steun van verschillende partners ontwikkelde CCVS een resem activiteiten met als centrale doelstelling het bevorderen van het psychosociaal welzijn van kinderen en jongeren die zich in kwetsbare situaties bevinden in Zuiderse landen. Dit gebeurt voornamelijk door praktijkgericht onderzoek. Naast onderzoek heeft CCVS ook twee praktijkcentra uitgebouwd in Lira,
Noord-Oeganda en Bunia, Oost-DRCongo. In deze centra wordt psychologische hulp geboden aan kinderen, jongeren en ondersteuners die zich in kwetsbare situaties bevinden.

Meer informatie
www.centreforchildren.be


Picture An Lira CCVS kleur ronde hoekenFragment uit Flying Doctors door productiehuis Geronimo


The Cosmogolem Foundation

The Future of Hope Foundation, Zimbabwe

Chido Govera wil met haar stichting ‘The Future of Hope Foundation’ weeskinderen helpen om uit hun slachtofferrol te treden door hun de kracht en motivatie te geven om hun eigen leven in handen te nemen. Zo draagt de stichting onder andere bij aan de opleiding van deze kinderen opdat ze gezonde gemeenschappen leren ontwikkelen die op hun beurt kinderen de kans bieden om op te groeien in vrede, vrijheid en geluk. Aandacht voor belangrijke waarden zoals kwaliteitsvol onderwijs, een goede gezondheid en zorg voor de natuurlijke ecosystemen staat hierbij centraal.


Meer informatie
www.thefutureofhope.org

Chido maakt een beeldje