5 kleine gelukjes die je dag nog mooier maken

Een gewone normale dag nog mooier of leuker maken. Dit kan je doen door wat meer stil te staan bij klein geluk. Vaak valt het niet op of zien we het niet door de drukte van het leven. Om je hulp te geven bij de zoektocht naar klein geluk geven we je hieronder vijf voorbeelden van kleine gelukjes. Overigens kan je hiervoor ook online eens kijken op de website Bart.be.

© Pexels.com

Wat is klein geluk en hoe kan dit mijn dag goed maken

We denken vaak aan grote dingen. Alles draait vaak om groter, sneller of duurder en we denken dat we daar ook heel gelukkig van worden. Misschien is dat voor een deel waar, maar op de langere termijn merk je dat dit toch niet echt de voldoening of het geluk geeft wat je ervan verwacht had. Zoals het woord al aangeeft is juist het kleine geluk dat wat ons werkelijk gelukkig en blij maakt. De kleine gelukjes zorgen er daadwerkelijk voor dat je bijvoorbeeld ondanks je slechte humeur toch een glimlach op je gezicht krijgt. Het geeft je dag wat meer kleur en glans. Het is alleen belangrijk dat je niet aan dit kleine geluk voorbijgaat.

De glimlach van een kind een vriendelijk woord of zomaar een complimentje krijgen

Een van de vijf kleine gelukjes is eigenlijk het contact met andere mensen. Een glimlach van een kind iemand die in het voorbijgaan goedemorgen tegen je zegt of je spontaan een complimentje geeft. Hoogstwaarschijnlijk zijn het dingen die vaak door alle drukte in je leven niet zozeer gelijk opvallen als klein geluk. Maar door dit soort gebeurtenissen meer aandacht te geven merk je dat het je dag inderdaad een stukje mooier maakt.

De zon die opkomt of ondergaat of de maan die schijnt en de sterren zien

Heb je weleens echt de tijd genomen om te kijken naar een opgaande zon of een prachtige zonsondergang? Nu schijnt niet alle dagen de zon maar dit soort natuurverschijnselen vallen zeker onder klein geluk. Net zoals in de nacht kijken naar de maan en sterren. Fascinerend om naar te kijken en het geeft je echt een geluksgevoel. Het mooie hiervan is je hoeft er niets voor te doen alleen even de tijd ervoor nemen.

De geur van appeltaart of prachtige bloemen

Geuren vallen ook zeker onder klein geluk en kunnen je dag ook mooier maken. Denk bijvoorbeeld aan een versgebakken appeltaart, brood dat net uit de oven komt, vers gemaaid gras of de geur van prachtige bloemen. Wellicht ga je hier in het dagelijkse leven veel te snel aan voorbij. Maar zeg eens eerlijk maakt dit je dag niet nog leuker?

© Pexels.com

Een klein briefje, kaartje of een berichtje met een lieve boodschap

Zomaar spontaan een klein briefje vinden op je bureau of een kaartje in je brievenbus met een lieve boodschap. Maar ook dat een appje een persoonlijk berichtje zijn ook voorbeelden van klein geluk. Hoe leuk is het om van je geliefde, familie of beste vriend of vriendin een mooie liefdevolle boodschap te ontvangen. Het geeft je dag veel meer kleur en glans.

Een knuffel en een zoen

Even iemand waarvan je houdt omhelzen een knuffel geven of spontaan een zoen op je wang krijgen. Ook dit is een van de vijf kleine gelukjes die een gewone dag speciaal maken. Door het knuffelen maak je een bepaald gelukshormoon aan waar je blij van wordt. Het maakt je dag weer helemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *