Maak van je doorreis naar het Zuiden een feest

Heb je deze zomer een reis gepland naar een warm land, dan kijk je waarschijnlijk ongelooflijk uit naar je eindbestemming maar is de lange rit met de auto misschien iets waar je tegenop ziet. Hoog tijd om daar verandering in te brengen met deze tips.

© Pixabay.com

Plan je uitstap

Misschien heb je tijdens de reis al verschillende uitstappen op de planning staan maar ook onderweg passeer je stadjes die echt de moeite waard zijn om te ontdekken. Standaard zoek je het best online naar bezienswaardigheden die iets prijsgeven van de lokale geschiedenis of de typische cultuur. Ook lokale kerkgebouwen en typische stadsgezichten zijn een lust voor het oog. Proef de lokale gerechten onderweg. Ze geven een extra touch aan je band met de streek en zorgen voor een ware sneukeltocht op reis. 

Route de soleil

Ben je op doorreis naar het Zuiden, maak er dan een bijzondere trip van. Reserveer halverwege een hotel of B&B en haal in een winkeltje lekkere lokale rosé wijn. Of bestel op voorhand je wijn & houd het koel met een frigobox die werkt op de sigarettenaansteker van je wagen. Perfect voor een rustige start van het vakantie!

Culinair genieten

Langs je route passeer je pittoreske restaurants die het ontdekken waard zijn. Durf het aan om een reservering te maken in een gerenommeerd restaurant op je doorreis. Voor je het weet, beleef je culinaire verwennerij om nooit meer te vergeten. Zo wordt het reizen zelf geen middel maar een doel. Verschillende streken zijn alom gekend voor hun lokale lekkernijen en regio’s staan bol van de mogelijkheden om te genieten van de lokale specialiteiten. 

© Pixabay.com

Idyllisch wegdromen

Creëer onderweg de ideale setting om idyllische beelden te scoren net zoals in een populair tv-programma zoals ‘De Columbus’. Waar je vroeger misschien geen zin had voor een tussenstop wordt het ongetwijfeld een onvergetelijk moment op je reis doorheen verschillende landen. 

Een verwittigd man én vrouw is er twee waard. Dus maak een lijstje met alles wat je nodig hebt op je tussentijdse stops en zorg voor leuke spulletjes en wat lekkers. Daar hoort zeker wijn bestellen bij, samen met enkele tapas en een leuk picknicklaken.

Muzikale rit

Maak op voorhand een playlist met favoriete songs. Maar wie helemaal in de sfeer wil komen, kan een playlist samenstellen die afgestemd is op je eindbestemming. Het ideale vertier tijdens de lange autorit en bovendien creëer je een setting waarnaar je hebt verlangd tijdens het bekijken van enkele romantische films. Beluister de playlist niet vooraf en laat je verrassen door muzikale pareltjes die het landschap waar je door rijdt, nog mooier zullen maken.

One reacties op “Maak van je doorreis naar het Zuiden een feest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *