5 Keukentrends in 2023

Om een lekker diner op tafel te krijgen, brengen we alvorens het tafelen heel wat tijd door in de keuken. Maar door een drukke work-life balans en kinderen met vele hobby’s, hebben we die tijd vaak niet. Gelukkig verloopt het klaarmaken van je diner steeds vlotter door moderne nieuwigheden. Omdat je zo vaak in de keuken staat, is het ook van belang dat je er graag bent. Richt deze daarom volledig in naar je eigen smaak. Inspiratie nodig? Door volgende trends weet je alvast wat hip is in 2023. 

© Pixabay.com

Marmer 

Twijfel je over het interieur van je nieuwe keuken? Dan is dit jaar marmer nooit een slechte keuze. Je ziet het tegenwoordig niet enkel verwerkt in keukens, maar ook in andere ruimtes. Het jammere eraan is dat het ooit op zal raken, aangezien het niet aangroeit of herplant kan worden. Daarnaast is het winnen ervan niet goed voor het milieu. Twee redenen dus om misschien toch alternatieven te overwegen, al heeft het ook een groot voordeel. Eens je voor marmer gekozen hebt, gaat het erg lang mee. 

Duurzaamheid 

Is je keuken wat verouderd? Dan is het een goed idee om deze te vernieuwen, maar maak duurzame beslissingen. Wees bijvoorbeeld alert voor energielabels en gebruik milieuvriendelijk materialen. Ga ook niet meteen voor het goedkoopste design, maar investeer in kwaliteit. Op die manier ben je minder snel toe aan een nieuwe keuken, en bespaar je zowel op korte als op lange termijn in je portemonnee.

Groene touch 

Vergeet nooit hoe essentieel groen in je keuken is. Denk aan planten en bloemen, maar ook verse kruiden als basilicum en peterselie. Die brengen je landelijke, minimalistische of Scandinavische keuken meteen tot leven, terwijl je zo de smaakbrengers van je gerechten steeds binnen handbereik hebt. Bovendien zorgen ze voor een rustige, maar positieve uitstraling. Exact de vibes die je nodig hebt tijdens het hectisch koken. 

© Pixabay.com

Hightech snufjes 

Enkele technologische snufjes zijn niet meer weg te denken uit een moderne keuken. Denk bijvoorbeeld aan een keukenrobot, die alle handige functies als roeren, kloppen en kneden in één apparaat combineert. Of een airfryer, een compacte oven waarmee je aan de hand van lucht zelfgemaakte frietjes tot ovensnacks bakt. Eén ding is zeker: ze verhogen de efficiëntie van je keuken enorm. 

Zachte kleurencombinaties 

Naast efficiëntie, is een keuken met een mooie uitstraling ook van belang. Bovendien sluit het interieur het liefst aan bij de woonstijl van de andere ruimtes in huis. In 2023 zien we voornamelijk zachte kleurencombinaties terugkomen zoals beige, grijs, zand of bruin. Die geven rust en zijn makkelijk te combineren met meer opvallende elementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *