Zo richt je de eetkamer stijlvol in

De eetkamer is het hart van de woning. In deze ruimte staan dan ook de eettafel en eetkamerstoelen, welke zorgen voor de sfeer van de ruimte. Ben je van plan om je eetkamer opnieuw in te richten en kun je wel wat hulp gebruiken in hoe je dit precies aanpakt? In dit artikel bespreken we het met je door. Laat je inspireren!

© Pexels.com

Welke ruimte heb ik om in te richten?

Voordat je gaat beginnen met het kopen van meubilair is het verstandig om eens te kijken hoeveel ruimte je precies hebt in je eetkamer. Zo is de lengte en breedte natuurlijk van belang, maar ook de vorm van de ruimte. Deze hebben een invloed op de grootte van de spullen die je wilt gaan aanschaffen. Als je eetkamer ruim is kun je ook andere meubelstukken in de ruimte neerzetten, zoals een dressoir, een buffetkast of een mooie grote fauteuil. Met vloerkleden en gordijnen kun je een grote ruimte al gauw knus laten ogen. Is de ruimte klein? Dan kun je denken aan een ronde eettafel en het gebruik van lichte kleuren. Meten is weten, dus pak je meetlint erbij!

Hoe gebruik je de eetkamer?

Uiteraard wordt er gegeten in de eetkamer, maar wellicht heeft deze ruimte nog wel meer functies dan dat. Het is goed om na te denken wat je allemaal in deze ruimte wilt gaan doen. Denk aan het houden van diners, borrels of feestjes: in dat geval is het fijn om genoeg stoelen aan tafel te kunnen zetten en je servies kwijt te kunnen. Heb je jonge kinderen? Dan is het makkelijk kunnen schoonhouden van deze ruimte ook een prioriteit.

© Pexels.com

Het inrichten van de eetkamer

Goed, je weet nu hoe groot de kamer is en welke functies het heeft. Tijd om in te richten! Het is fijn om je eetkamer in stijl aan te laten sluiten bij de rest van je woning, zodat het een mooi geheel wordt. Heb je een lederen bank in huis? Dan zou je kunnen denken aan lederen stoelen. Daarnaast richt je een kleinere eetkamer anders in dan een grotere eetkamer, dus kies voor een passende tafel en grootte van stoelen om de ruimte in evenwicht te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *