5 Redenen om een persoonlijke lening aan te vragen

Een persoonlijke lening kan mensen helpen om plannen te realiseren die zonder de lening voorlopig nog niet financieel haalbaar waren. Ideeën en doelen kunnen dus sneller te realiseren zijn, maar ook kan een persoonlijke lening als tijdelijke buffer dienen wanneer men geconfronteerd wordt met hoge kosten en er simpelweg rekeningen betaald moeten worden. De 5 meest voorkomende redenen waarom mensen persoonlijke leningen afsluiten vind je hier.

© Pexels.com

Redenen om een persoonlijke lening af te sluiten

Persoonlijke leningen voorzien je in een keer van het beoogde geldbedrag, wat op je rekening wordt gestort. Hierna begint het aflossen binnen een vastgesteld termijn. Ondanks dat geld lenen geld kost -aangezien je rente over je lening betaalt- nemen veel mensen dit graag op de koop toe. Het geldbedrag zorgt er namelijk voor dat zij eerder dan in de planning lag hun doelen kunnen uitvoeren – iets wat zelfs weer voor geldbesparing kan zorgen indien je het bijvoorbeeld investeert in duurzame oplossingen voor je woning en zo bespaart op energiekosten. Laten we daarom snel eens kijken naar de redenen om geld te lenen via een persoonlijke lening. Waarom doen mensen dit?

5 meest voorkomende redenen van de persoonlijke lening

  1. Verduurzamen woning. Zeer plausibel binnen de huidige tijd is het zo spoedig mogelijk willen terugdringen van het energieverbruik. Om je woning te verduurzamen wil je misschien zo snel mogelijk overstappen op een warmtepomp, je huis isoleren en zonnepanelen op het dak hebben. Een persoonlijke lening kan je hierbij helpen.
  2. Aankoop auto. De aankoop van een andere auto kan een forse aanslag betekenen op je budget. Soms heb je het bedrag nog niet eens bij elkaar gespaard, maar heb je de auto wel urgent nodig voor je werk. Om snel te kunnen handelen ligt een persoonlijke lening voor de hand. Geld lenen voor de aanschaf van een andere auto is dan ook een zeer veel voorkomende reden om een persoonlijke lening af te sluiten.
  3. Kapotte apparatuur vervangen. Niet alleen de auto, maar ook andere privé bezittingen moeten soms ineens vervangen worden. Denk aan de wasmachine, de vaatwasser, je PC, of het bankstel is nodig aan vervanging toe. Wil jij het liever vandaag nog dan morgen geregeld hebben? Je bent niet de enigste, vele huishoudens sluiten er een persoonlijke lening voor af wanneer e.e.a. niet binnen het eigen budget past.
  4. Aankoop elektrische fiets. Nieuwe elektrische fietsen zijn meestal niet heel voordelig in aanschaf. Toch is dit vervoersmiddel inmiddels razend populair in Nederland en is de elektrische fiets allang niet meer een vervoersmiddel voor senioren. Ook de jeugd rijdt steeds vaker op e-bikes, zeker als het kind een lange afstand moet afleggen van school naar huis. Steeds meer ouders kopen dan ook een e-bike voor hun tiener. Het is een populaire reden om een persoonlijke lening aan te gaan.
  5. Hoge rekeningen betalen. Als huishouden kun je soms plots te maken krijgen met hoge rekeningen. Als alles dan ook nog eens tegelijk lijkt te komen, van jaarafrekening van de energiemaatschappij tot die van de Belastingdienst, dan kan een persoonlijke lening direct uitkomst bieden.
© Pexels.com

Tot slot

Je ziet, er bestaan uiteenlopende redenen om een persoonlijke lening af te sluiten. Heb je er zelf wellicht interesse in, laat je dan goed informeren over de kosten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *