Oma’s authentieke wafels

Op elke hoek van de straat vind je wel een standje, ijssalon of lunchzaak waar ze wafels bakken. De geur van versgebakken wafels brengt je al gauw in de verleiding en voor je het weet heb je er eentje in je handen! Of die nu echt lekker zal smaken, dat is een ander zaak. Wafels bakken is een kunst zeggen sommigen, maar echt moeilijk is het niet, zolang je rekening houdt met een aantal basiselementen tover je zo een authentieke wafel op tafel!

Oma’s authentieke wafels
© Pixabay.com

Het zit ‘m in de kwaliteit

Het begint allemaal bij het beslag. De kwaliteit van de producten moet van uitzonderlijke standaarden zijn, van ingrediënten tot wafelijzer. Vraag maar aan je oma. Verse eieren, suiker, vanille extract, zelfrijzende bloem? Koop lokaal en laat artificiële ingrediënten links liggen. Een luchtige authentieke wafel bekom je enkel en alleen als je gaat voor degelijkheid. Zo voorzie je natuurlijk ook kwalitatief materiaal. Met een professioneel wafelijzer bak je goudgele wafels alsof ‘de moeke’ ze heeft gebakken.

Slagroom

Een wafel zonder slagroom? Nee toch? Slagroom klop je zelf of je gebruikt slagroom uit een bus. Je hebt merken waar je het verschil niet eens proeft. Wees niet zuinig. Iedereen houdt van lekker veel slagroom. Wil je je echt uitsloven, koop dan verse slagroom bij de melkboer. Het is zoals ze zeggen: ‘Maak je een beetje moe en koop slagroom recht van de koe!’ Beetje suiker erbij en kloppen maar!

Aardbeien

Ze zijn rood, ze zijn sappig, lekker zoet en prachtig als decoratie. Koop je verse aarbeien dan zijn het echte smaakbommetjes. Ze maken van elke verse wafel een Instagram waardig plaatje.  Geen fan van aardbeien, denk dan aan blueberries, of ga voor een combinatie van beiden, voor de iets gezondere wafel? Leef je helemaal uit met fruit!

Oma’s authentieke wafel
© Pixabay.com

Chocolade

Chocoladesaus op je wafel maakt het feestje helemaal compleet. Ja, het is een wat plakkerige bedoeling, maar je hebt straks wel een goddelijke versnapering om U tegen te zeggen. De chocolade moet je natuurlijk eerst smelten, dat doe je met wat volle melk erbij. Ook hier weer geldt de boodschap: gebruik professioneel materiaal voor professioneel resultaat: egale lopende chocolade verkrijg je met een bain marie, lekker makkelijk en à volonté.

Poedersuiker

Om deze caloriebom af te maken kun je je verse wafel, voor je hem serveert, nog even bestrooien met poedersuiker. Gebruik hiervoor een zeef, zo gaat het poeder niet klonteren en heb je een prachtig eindresultaat. Wedden dat iedereen helemaal weg zal zijn van jouw wafels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *