De 3 beste camera’s van 2021

Het maken van mooie vakantiekliekjes en spectaculaire foto’s, is voor veel mensen een hobby. Hiervoor heb je uiteraard een goede, compacte camera voor nodig. Echter, er zijn veel verschillende soorten camera’s, zoals spiegelreflexcamera’s, systeemcamera’s en nog veel meer. Welke camera past er bij jou en wat zijn de drie beste camera’s op dit moment?

De 3 beste camera's
© Pixabay.com

De drie beste camera’s voor het maken van jouw foto’s

Er zijn veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen bij het aanschaffen van een camera en ook veel accessoires die fotograferen een stuk makkelijker en leuker kunnen maken. Hier volgen drie camera’s die op dit moment het meest populair zijn om voor iedereen en allerlei soorten foto’s en gelegenheden te gebruiken.

3. Fujifilm X-T3 Zilver + XF 18-55mm systeemcamera

Op de derde plaats staat de systeemcamera van Fujifilm, welke een zilver met zwart compact uiterlijk heeft en gemaakt is om portretten te fotograferen. Daarnaast is het met zijn 18 tot 55 millimeter lens een geschikt toestel voor het vastleggen van architectuur, landschappen en straatfoto’s. Door de snelle processor en autofocus kunnen voorwerpen goed vastgelegd worden en er is tevens een Sports Finder-optie, waarmee je wel 30 frames per seconde kunt vastleggen met een resolutie van 16,6 megapixels.

Voordelen van dit model zijn dus zijn breed verstelbare lens, de snelle processor en zijn compactheid, waardoor het geschikt is om mee te nemen naar verschillende gelegenheden. Een minpunt van deze camera is het ontbreken van een beeldstabilisatie, waardoor bij bewegingsobjecten scherpte soms verloren gaat.

De 3 beste camera
© Pixabay.com

2. Nikon Z6 + Nikkor Z 24-70mm f/4 S full frame systeemcamera

De tweede plek is van Nikon en betreft een full frame systeemcamera met een lens van 24 tot 70 millimeter om onder andere natuurfoto’s en portretten te maken. Door de variabele lens wordt er meer licht opgevangen, waardoor meer gegevens uitgewisseld worden en je een hogere beeldkwaliteit krijgt. De Nikon heeft 273 AF punten wat het in staat stelt om 90 procent van het beeldscherm te beslaan. Deze eigenschappen verhogen de scherptesnelheid en reactietijd. Tot slot zorgt de lens ervoor dat ook de kleinste details erg scherp in beeld worden gebracht door middel van een consistente belichting.

De voordelen van deze camera zijn zijn veelzijdige lens, het creëren van een consistente belichting en nauwkeurige scherpstelling. Een nadeel is dat een SD kaart niet in de camera kan.

1. Canon EOS 5D Mark IV spiegelreflexcamera

Op de eerste plaats staat de spiegelreflexcamera van Canon, waarmee je lang kunt fotograferen, vanwege het bijleveren van twee accu’s waardoor de accuduur vergroot wordt. Je kunt gemakkelijk portretten schieten en er is versteviging mogelijk voor een zwaardere lens. Tevens zorgt de full frame sensor voor gedetailleerde plaatjes en video’s, waarbij je filmt met 30 frames per seconde. Bewegende beelden kunnen gemakkelijk vastgelegd worden met de burst-functie, waarbij je wel zeven foto’s per seconde maakt.

Voordelen omvatten de extra accu, de full frame sensor en het goed vastleggen van bewegende beelden. Nadelen aan deze camera beperken zich tot het ontbreken van een geheugenkaart, welke los aangeschaft moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *