Tips en tricks voor het uitzoeken van een verlovingsring

Iemand ten huwelijk vragen is voor de meeste mensen geen alledaagse gebeurtenis. Als jij jouw partner ten huwelijk vraagt, wil je vanzelfsprekend dat het aanzoek perfect verloopt. Het pronkstuk van een verloving is vaak toch wel de verlovingsring. Wellicht weet jij al precies wat de perfecte verlovingsring voor jouw partner is, maar het kan natuurlijk ook dat jij nog geen enkel idee hebt. Aangezien verlovingsringen er in vele soorten en maten zijn, kan het overweldigend zijn om de perfecte ring uit te zoeken. Hieronder geven wij je daarom graag een aantal tips en tricks voor het uitzoeken van een verlovingsring.

Tips en tricks voor het uitzoeken van een verlovingsring
© Pixabay.com

Welke types verlovingsringen zijn er?

Er zijn vele verschillende verlovingsringen: zo kun je kiezen voor een gouden, zilveren of witgouden ring, een moderne of juist een vintage verlovingsring en diamanten of andere edelstenen. Heb jij geen idee wat jouw partner mooi zou vinden? Dan zijn er aantal ringen die gezien worden als een veilige keuze. Een verlovingsring vraagt, volgens een aloude traditie, om een diamant of briljant. Wie op het punt staat om een verlovingsring te kopen, vindt dan ook vooral solitaire ringen waarbij een enkele diamant de aandacht naar zich toetrekt.

Alternatief voor een verlovingsring

Is jouw partner juist niet traditioneel ingesteld? Dan doe je er wellicht goed aan om de alternatieven voor een verlovingsring te bekijken. In principe kunnen alle overige juwelen gebruikt worden als alternatief voor de verlovingsring. Een verlovingsarmband is tegenwoordig het meest populaire alternatief voor de ring. 

Tips en tricks voor het uitzoeken van een verlovingsrin
© Pixabay.com

Tips voor de prijs

Niet alleen de grootste, kleuren en materialen van verlovingsringen kunnen enorm verschillen, hetzelfde geldt voor prijzen. Gelukkig zijn er tegenwoordig duurdere en goedkopere modellen, hierdoor kan met ieder budget een mooie verlovingsring uitgekozen worden. Volgens ongeschreven regels spendeer je gemiddeld 2 a 3 maandlonen aan een verlovingsring voor een vrouw. Vanzelfsprekend ben je helemaal vrij om een budget op te stellen, stel echter wel een realistisch budget op. De verlovingsring moet van een degelijke kwaliteit zijn, het juweel moet immers lang meegaan en zal dagelijks gedragen worden.  

Tips voor het kopen van de ring

Heb jij inmiddels een budget opgesteld en een idee over het type verlovingsring? Dan is het wellicht tijd om een verlovingsring te kopen. Grofweg kun je hiervoor op twee plekken terecht: bij een juwelier of via het internet. In het verleden kocht vrijwel iedereen een verlovingsring bij een juwelier, tegenwoordig kun je er echter ook voor kiezen om een verlovingsring via het internet te kopen. Beide hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het grote voordeel van een juwelier is dat je de ring in de hand kunt houden. Het grote voordeel van online is, dat de kostprijs van een verlovingsring vaak een stuk lager ligt. Een online shop heeft immers minder kosten, denk hierbij aan personeels- en voorraadkosten. Twijfel jij nog over de perfecte verlovingsring? Dan kan je er altijd voor kiezen om advies in te winnen bij experts binnen de juwelenbranche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *