Vier slimme investeringen voor de toekomst  

Geld verdienen is natuurlijk erg fijn, alleen door simpelweg te sparen gaat je vermogen tegenwoordig niet meer groeien. Het is daarom belangrijk om een deel van je geld te investeren. Zoals je weet zitten er wel risico’s aan het investeren van geld, het is daarom belangrijk om je geld op een slimme wijze te investeren. In dit blog vertellen we je over vijf investeringsopties die je een grote kans bieden op een positief rendement.

© Pixabay.com

Investeer in een start-up, of neem een bedrijf over

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel start-ups. Veel van deze start-ups zijn opzoek naar inversteerders, net als dat veel startende ondernemers op zoek zijn naar investeerders. Wanneer je een flinke buffer hebt opgebouwd, zou je kunnen overwegen om te investeren in een start-up. Wanneer jouw investering aanzienlijk is kun je voor een deel eigenaar worden. Wanneer de start-up zich ontpopt en het bedrijf begint te floreren, pluk jij de vruchten. Als investeerder hoef je relatief heel erg weinig te doen binnen zo’n bedrijf maar verdien je er wel veel geld aan. Naast het investeren in een nieuw bedrijf kun je natuurlijk ook een bestaand bedrijf overnemen. Het overnemen van een bestaand bedrijf kost een stuk minder bloed zweet en tranen dan wanneer je een nieuw bedrijf vanaf de grond op gaat bouwen. Het overnemen van een (goedlopend) bestaand bedrijf is vaak niet goedkoop maar zal, zeker op de lange termijn, vaak een interessant rendement opleveren. Het bestaande bedrijf heeft alles al, denk aan personeel, een opgebouwde reputatie en een website. Zo kost het je dus relatief weinig moeite.

Vastgoed is altijd goed

In de afgelopen jaren is het investeren in vastgoed toch eigenlijk altijd wel een goede keus gebleven. Veel van de rijken onder ons zijn liefhebbers van het investeren in vastgoed omdat het een relatief veilig en betrouwbaar rendement oplevert. Het nadeel van vastgoed is dat je een behoorlijk kapitaal moet hebben voordat je kunt beginnen met investeren in vastgoed. Wanneer je geen groot eigen vermogen hebt zit je namelijk vast aan leningen of fondsen die juist weer negatief kunnen uitvallen ten opzichte van de huur die je kunt innen. Bedenk daarom goed of vastgoed voor jou op dit moment al de juiste investering is, of dat je beter eerst ergens anders geld in kunt investeren.

© Pixabay.com

Crypto biedt mooi perspectief

Eén van de investeringen waar je geen groot vermogen voor nodig hebt is het investeren in crypto. Steeds meer mensen investeren tegenwoordig in deze digitale munten. Het fijne van crypto is dat je voor ieder bedrag kan instappen, je bepaalt dus ook zelf hoe groot risico je neemt. Je kan geld verdienen met Crypto door het te kopen voor een bepaald bedrag, en te verkopen op een ander bedrag. De koerswisselingen zijn bij Crypto veel groter dan bij de reguliere geldvormen, daardoor kan het je in relatief korte tijd een groot rendement opleveren. Anycoindirect is een veilig platform waar je alle informatie over crypto terug kunt vinden. Je vindt hier bijvoorbeeld de Ethereum prijzen, Bitcoin prijzen.

Goud blijft goud

Wellicht denk je er niet zo snel aan maar het beleggen in goud en andere edelmetalen is een hele betrouwbare en veilige investering. Deze metalen zijn al jarenlang erg stabiel gebleken, zelfs tijdens de grootste economische schommelingen bleven de edelmetalen hun waarde behouden of er juist op vooruit gaan. Het afgelopen jaar is de goudprijs bijvoorbeeld gestegen met maar liefst 8%, dit terwijl andere aandelen dramatisch daalden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *