Enkel het beste voor je huisdier

Als je een huisdier hebt, kan je het volgende zeker en vast beamen. Als baasje wil je enkel het beste voor je huisdier. Of dit nu een hond, een kat of een hamster is. Je zal er alles aan doen om het beestje gelukkig te maken. Als zij gelukkig zijn, dan ben jij ook gelukkig.

© Pixabay.com

Bezoek aan een dierenwinkel

De kans is groot dat wanneer je naar een dierenwinkel gaat, je niet enkel met eten voor je huisdier naar buiten gaat. Vaak is de verleiding te groot om toch nog snel een speelgoedje mee in je winkelkarretje te leggen.

Speelgoed voor je hond heeft bijvoorbeeld heel wat voordelen. Net zoals bij ons, zorgt speelgoed bij een hond ook voor afleiding zodat ze zich niet vervelen. Afwisseling tussen verschillende speeltjes wordt ook aangeraden. Zelf speel je ook niet graag dagen aan een stuk met hetzelfde speelgoed, toch?

Daarnaast kan een kauwspeeltje voor een puppy die tandjes krijgt voor afleiding zorgen tegen de pijn. Bovendien is het meeste speelgoed hond ook zo gemaakt dat ze een reinigende functie hebben voor de tanden. Ook dat is mooi meegenomen.

© Pixabay.com

Juiste voeding voor je huisdier

Het is niet altijd eenvoudig om te weten welke voeding de juiste is voor je huisdier. De aangewezen hoeveelheid voeding vind je vaak terug op de verpakking van het eten. Een hondenpuppy kan je bijvoorbeeld de eerste vier maanden best vier keer per dag kleine porties geven. Dit verteren ze het beste. Na vier maanden kan je overschakelen naar drie keer per dag.

Wanneer je hond volwassen is, schakel je over naar volwassen voeding. Kies voor voeding dat ook voor de grootte van je ras is bedoeld. Een hond die volgroeit is, kan je best twee keer per dag eten geven. Als je hond op leeftijd komt, kan je ook weer best je voeding aanpassen. Ze zijn minder actief waardoor ze minder energie verbruiken. Het eten van je trouwe viervoeter daar aan aanpassen zorgt ervoor dat ze dit eenvoudiger kunnen verteren.

Indien je niet goed weet wat voor voeding je juist aan je hond kan geven, kan je altijd eens langsgaan bij een dierenarts. Zij kunnen naar de maag en darmen luisteren en kunnen nagaan of je hond eventueel een allergie heeft. De dierenarts kan je ook informatie en tips geven over welke voeding het beste bij het ras van jouw hond past. 

Is je hond braaf geweest tijdens het bezoek aan de dierenarts? Dan mag je hem zeker en vast een snackje geven om hem te belonen. Af en toe een tussendoortje kan absoluut geen kwaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *