Wees creatief en maak zelf je geboortekaartje

Wanneer je zwanger bent, wil je natuurlijk je kleine wonder op een leuke manier aankondigen. Een origineel geboortekaartje kan dan niet achterblijven. Indien je zelf creatief bent, kan je altijd proberen om zelf een geboortekaartje te ontwerpen.

© Pixabay.com

Soorten geboortekaartjes

Een geboortekaartje vind je in alle kleuren, vormen en maten. Je hebt de klassieke roze kaartjes wanneer je bevallen bent van een meisje. Een blauw kaartje betekent dan weer dat je bevallen bent van een jongen. Vandaag de dag bestaan er echter ook veel andere mogelijkheden. Zo heb je geboortekaartjes waar meteen al een foto van de kleine spruit op staat gedrukt of heb je een nieuwe trend van genderneutrale geboortekaartjes. In de meeste gevallen staat de naam van het kindje op de voorkant van het kaartje, maar ook hier kan je in variëren.

Je kan er ook voor kiezen om het geboortekaartje zelf te maken. Als je echt creatief bent, kan je programma’s vinden om op je computer van start tot einde zelf een kaartje samen te stellen. Dit neemt natuurlijk wel wat tijd in beslag waardoor je er best op tijd aan kan beginnen. Zorg ervoor dat je enkel nog de info zoals de datum en het gewicht moet toevoegen en daarna het kan laten drukken. Dat is dan ook weer een zorg minder na de bevalling.

© Pixabay.com

Benodigdheden voor het maken van geboortekaartjes

Indien je echt zelf je geboortekaartjes ook thuis wil afdrukken, heb je natuurlijk ook wel een aantal zaken nodig. In eerste instantie heb je een goede printer en goed papier nodig. Het standaard witte papier zal niet voor het mooiste resultaat zorgen. Je kiest best voor wat steviger papier, maar ook hier heb je verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor volledig wit effen papier, of misschien heb je wel liever papier met een patroon of een print. Mogelijkheden genoeg. Zorg er ook voor dat je voldoende inktpatronen in huis hebt. Wanneer je veel kaartjes wil printen, kunnen je inktpatronen snel leeg zijn. Zeker wanneer je de geboortekaartjes in kleur wil afdrukken.

Belangrijk bij de aankoop van inktpatronen is dat je inktpatronen koopt die voor je printer zijn bestemd. Je kan het merk en het type van de printer terugvinden op het toestel zelf of in je handleiding. De bekendste merken van printers zijn HP, Canon en Epson. Wanneer je veel inkt nodig hebt, is het vaak ook voordeliger om een pakket te kopen waar alle kleuren al meteen inzitten. Indien je enkel sporadisch iets wil afdrukken, kan je best enkel het inktpatroon vervangen dat leeg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *