Wespennest laten verwijderen

Heb jij een wespennest in jouw tuin? Of hebben de wespen zelfs jouw woning uitgekozen als dé ideale plek voor hun nest? Dan is het verstandig om het wespennest te laten verwijderen. Wespen kunnen namelijk gemene steken uitdelen. Als het nest zich in jouw persoonlijke omgeving bevindt, kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. Schakel daarom altijd een professionele wespenbestrijder in als je een wespennest in jouw tuin of woning ontdekt.

© Pixabay.com

Waarom niet zelf wespen bestrijden?

Wanneer je een wespennest aantreft, lijkt het wellicht relatief eenvoudig om dit nest te verwijderen. Mensen denken weleens dat ze het wespennest prima kunnen verdrinken of in brand kunnen steken. Maar dit is niet verstandig om te doen. Er zullen bij deze methoden namelijk altijd een hoop wespen ontsnappen. De wespen zullen boos zijn en volop om zich heen gaan steken. Dit geldt ook voor de wespen die zich in de omgeving van het nest bevinden. Zij zullen worden opgeroepen om het nest te komen verdedigen. Je krijgt dan dus te maken met een grote groep agressieve wespen. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Waag je daarom nooit zelf aan het verwijderen van een wespennest. Maar schakel een speciale wespendienst in.

Zelf wespenbestrijdingsmiddelen gebruiken

Wil je alvorens je een wespenbestrijder inschakelt toch zelf iets proberen tegen de wespen te doen? Doe dit dan met wespenbestrijdingsmiddelen en blijf uit de buurt van het wespennest. Kamp je met wespenoverlast in huis? Dan kun je een speciale antiwespenspray aanschaffen. Je kunt deze spray op een wesp spuiten waarna deze dood zal neervallen. Maar omdat je hiermee slechts maar enkele wespen doodt, zal de wespenoverlast zo niet verdwijnen. Heb je last van de wespen in de tuin? Dan kun je zelf met limonade een wespenval maken. Ook hiermee zal je enkele wespen kunnen doden. Maar de echte wespenoverlast verdwijnt pas na een effectieve bestrijding van het nest.

© Pixabay.com

Zo kun je wespenoverlast voorkomen

Nog beter dan het bestrijden van wespen is het voorkomen van wespenoverlast. Maar hoe doe je dit? Je kunt wespenoverlast in de zomer voorkomen middels een aantal relatief simpele handelingen. Allereerst is het verstandig om alle gaten en kieren in jouw woning dicht te maken. Wespen kruipen graag in jouw spouwmuur voor het bouwen van een nest. Wanneer deze openingen zijn dichtgemaakt, is het aantal toegangswegen tot jouw woning al beperkt. Daarnaast kun je in het voorjaar zoeken naar kleine beginnende nesten. Deze kunnen in het voorjaar nog eenvoudig worden bestreden waardoor echte wespenoverlast wordt voorkomen. Tot slot is ook het doden van de wespenkoningin een effectieve preventiemaatregel tegen wespenoverlast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *