Helemaal klaar voor kerst

De kerstperiode is zowat de gezelligste tijd van het jaar, dé tijd waar jong en oud naar uitkijkt. Lekker opgekruld in de zetel met een warme glühwein of chocomelk, jenevershotjes op de kerstmarkt, met de hele familie uitgebreid tafelen en de film Home Alone voor de honderdste keer op tv. Maar ook veel drinken, nog veel meer eten en… cadeautjes openmaken!

© Pixabay.com

Kerstkaartjes

Je kunt in grote hoeveelheden kerstkaarten kopen of voor iedereen een gepast kaartje zoeken. Wie ben jij? Neem jij graag je tijd om een persoonlijk tekstje neer te pennen of schrijf je liever dezelfde mooie boodschap op elke kaart? Of behoor jij tot zij die al maanden op voorhand hun voorraad kerstkaarten kopen of bestellen – of hun tegenhangers: zij die last minute nog naar de winkel moeten rennen omdat de kaartjes anders niet op tijd op de bestemming aankomen… Voor de échte creatievelingen onder ons: maak je kaartjes zelf online! Laat je vrienden en familie meegenieten van je creatieve uitspattingen en toffe foto’s.

Secret Santa

Of je nu viert onder de collega’s, met vrienden of met de hele familie, bij een kerstfeestje horen kerstcadeaus. Steeds meer mensen voeren Secret Santa in met kerst. Het principe is eenvoudig: iedereen trekt een naam en moet voor deze persoon een cadeautje kopen. Zo weet niemand van wie ze een cadeautje gaan krijgen en hoef je geen cadeautje voor iedereen te kopen. Verrassend én uitdagend! Want voor een nieuwe collega of een oudere neef een kerstcadeau kopen is geen makkelijke klus. Een handige tip: laat iedereen een lijstje maken. Deel dit vervolgens met de volledige groep en laat iedereen dan kiezen uit het lijstje van hun getrokken persoon. Zo vermijd je foute cadeaus. Hoewel ook dit wel leuk kan zijn… En anders kan je ook altijd kiezen voor originele fotocadeaus: persoonlijk én grappig!

© Pixabay.com

Kerstdiner

Probeer eens iets nieuws dit jaar! Wat dacht je van een volledig vegan kerstdiner? Met cranberry-geitenkaasballetjes als voorgerecht, vegan gehaktbrood met gember-sinaasappelsaus als hoofdgerecht en vegan chocolademousse om af te sluiten scoor je ongetwijfeld. Of ga je voor een Amerikaans-geïnspireerd menu met gevulde kalkoen, aardappelpuree en gegrilde groentjes en pecan pie als dessert? Of komt de gourmetplaat zoals elk jaar naar goede gewoonte terug op tafel? Alles kan, alles mag.

Meer dan genoeg mogelijkheden, lijkt ons. Wat er ook op het menu staat, het resultaat is hoogstwaarschijnlijk hetzelfde: iedereen is blij dat jullie nog eens gezellig samen konden zijn, er werd veel te veel gegeten en minstens evenveel genoten. Wat wil je nog meer? Fijne feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *