De vele voordelen van de bitcoin

Over de bitcoin is al veel geschreven en gesproken de laatste tijd. Je hoort zowel positieve verhalen alsook negatieve verhalen. In dit artikel gaan we in op de voordelen van de bitcoin.

De vele voordelen van de bitcoin
© Pixabay.com

Onafhankelijkheid

De kracht van een bitcoin is dat deze volledig onafhankelijk is. Het is dus niet gecentraliseerd en de overheid of banken kunnen de koers niet manipuleren of op een andere manier invloed uitoefenen. Inflatie komt dan ook niet voor, waardoor je altijd weet wat je hebt aan de bitcoin. Daarnaast is de eenheid globaal en kun je het overal op de wereld verhandelen. Ook een zeer handig voordeel uiteraard.

Geen bank nodig: cryptocurrency

Een bank functioneert altijd als tussenpersoon tussen twee partijen. Wil jij geld overmaken naar iemand anders, dan moet je dit altijd doen via jouw bank naar zijn bank. Dit kan dezelfde bank zijn, maar ook een andere bank. Een nadeel is dat het dan soms enkele dagen kan duren voordat het volledige bedrag binnen is. Daarnaast bestaat er ook nog een kans dat je transactiekosten moet betalen. Bij de bitcoin is dit probleem er gelukkig niet. Je kunt direct geld overmaken naar een andere gebruiker, zonder dat je genoodzaakt bent om gebruik te maken van een tussenpersoon. Op die manier kun je aan de ene kant sneller geld overmaken, maar anderzijds hoef je ook geen transactiekosten te betalen. Een bitcoin kopen heeft dus heel wat voordelen.

Anoniem

We leven in een maatschappij waarin er steeds minder waarde wordt gehecht aan onze privacy. Gegevens liggen snel op straat en er zijn veel bedrijven die zelfs gegevens verkopen aan derden om daar financieel gewin uit te halen. En niet alleen grote bedrijven schenden de privacy, maar ook overheden. Daar heb je vast wel eens iets over gelezen in het nieuws. Een erg vervelende constatering, want zo verkrijgen overheden steeds meer macht over ons en dat moet natuurlijk niet. De overheid staat er in dienst van de burger, maar het lijkt er steeds meer op dat de burger in dienst staat van de overheid. Gelukkig is er nog een beetje hoop. Bitcoins zijn namelijk volledig anoniem en je kunt de bedragen dan ook anoniem overschrijven. Op die manier loop je geen enkel risico dat mensen er met je gegevens vandoor gaan.

Bitcoin
© Pixabay.com

Snel winst maken

Een voordeel van bitcoins is dat je ook sneller winst kunt maken. Maar daarmee geldt natuurlijk wel het high risk, high reward-principe. Je kunt weliswaar snel winst maken, maar dit is niet geheel zonder risico’s. Het geld kun je evengoed snel verliezen. Van te voren moet je dus goed vaststellen hoeveel geld je wil investeren in bitcoins. Maar ook in welke cryptocurrency. Want bij het ene type loop je veel meer risico dan bij het andere type. Je kunt je hierdoor overigens ook laten informeren bij een professional. Bitcoins bestaan al een tijdje en er zijn mensen die er zeer veel ervaring mee hebben. Ook op internet staan veel bruikbare tips, zodat jij zeker weet dat je een goede handel kunt draaien met de bitcoins. Lees je dus in om sneller winst te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *