Dranktips voor feestjes

Feestjes, feestjes, feestjes… We houden van de gezelligheid en het samen zijn. Waar we meestal niet van houden zijn alle voorbereidingen. Hier gaat het vaak niet alleen om het inkopen van de drank en de hapjes maar er komen meestal ook nog andere punten om de hoek kijken. Bijvoorbeeld heb ik genoeg glazen? Gaan ze aan de wijn of moet ik bier halen? Welke sterkedrank moet ik in huis halen?

Dranktips voor feestjes
© Pixabay.com

Zelf inkopen of ‘bring your own’?

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor gekozen om de gasten zelf hun sterkedrank mee te laten brengen. In Amerika en Canada is dit heel normaal. Zo kan iedereen drinken wat ze lekker vinden en voor de gastheer of de gastvrouw lopen de kosten ook niet zo hoog op. Soms moet je alleen de drank meenemen of er wordt van je verwacht dat je ook een hapje mee neemt.
De gastvrouw of gastheer stelt de ruimte beschikbaar en zorgt dat er een basis is. Er gaat natuurlijk altijd wel iemand zijn drank vergeten of misschien hebben mensen niet genoeg bij zich. Wat water, bier, wijn en frisdrank is natuurlijk altijd prettig om in huis te hebben.

Maak het jezelf makkelijk

Wat het ook altijd goed doet is een cocktail of een punch maken. Het grote voordeel van vooraf een samenstelling van drank maken, is dat het je tijdens het feestje zelf enorm veel tijd scheelt. Je hoeft dus minder tijd achter de bar of in de keuken door te brengen. Zet de kom of kan met een cocktail op een strategische plek zodat de mensen ook eventueel zelf hun glas kunnen vullen.

Zomer- of winterdrankjes

Vaak denken mensen bij een dergelijk samengestelde drank aan zoete drankjes. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn, je kunt eigenlijk alle kanten op. Het hoeft ook niet altijd sangria, bowl of een punch te zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden zodat je aan iedere voorkeur kan voldoen. In de koude wintermaanden is een glühwein natuurlijk ook een prima optie. In de zomerse maanden is een reuze mojito bowlschaal weer erg leuk.

Feest
© Pixabay.com

Cola-rum of rum-cola?

Zijn jouw gasten niet zo van de cocktails maar meer van de mixdranken? Ook deze kun je vooraf samenstellen. Vul bijvoorbeeld de lege rumflessen met de juiste combinatie van rum en cola. Het voordeel hiervan is dat je altijd de juiste samenstelling hebt. Vaak zie je dat later op de avond de verhouding tussen de cola en de rum wat zoekt raakt. De cola met wat rum verandert langzaam in rum met wat cola. Als de mixdrank al vooraf gemixt is heb je daar geen last van. IJsklontje erbij en je hebt een perfecte mix. Dergelijke gemixte flessen zijn ook makkelijk om mee te nemen als je naar een feestje gaat.

Alles is te mixen

Bedenk van tevoren wat je wilt gaan drinken en maak het in een grotere vorm. Vaak duurt het nog geen minuut om een dergelijke fles te maken en je hebt er de hele avond plezier van. Hou er rekening mee dat als je een mix of een cocktail maakt met vers sap, de houdbaarheid van de gemixte drank geen dagen is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je dit soort mixen niet moet maken maar zorg gewoon dat je een hoeveelheid maakt die waarschijnlijk ook op gaat.

Gin tonic avond

Wil je liever dat de mensen hun drankje zelf mixen op de avond zelf? Kies dan eens voor een gin-tonic bar. Laat iedereen een fles gin mee brengen, zorg voor verschillende tonics en andere ingrediënten die je kunt toevoegen. Zorg natuurlijk ook altijd voor non-alcoholische dranken.

One reacties op “Dranktips voor feestjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *