Feiten over de klimaatopwarming

Het is een van de meest besproken onderwerpen tegenwoordig: klimaatopwarming. Er is veel debat over, maar welke feiten zijn er nu als het gaat om de klimaatopwarming? Lees verder om daar achter te komen.

Feiten over de klimaatopwarming
© Pixabay.com

Feiten over de opwarming van de aarde

Er is over de opwarming van de aarde al zoveel gezegd en geschreven, dat het lastig is om vernieuwend te zijn. Maar het is wel leuk om een paar feiten over klimaatopwarming te melden. Misschien ken je bepaalde feiten al, maar er zitten ongetwijfeld ook zaken bij waarvan je nog niet op de hoogte was. Lees daarom snel verder.

2016 was het warmste jaar ooit

2016 is officieel gemeten als het warmste jaar ooit op deze aarde. Dit is erg bijzonder natuurlijk, aangezien de wereld al flink oud is. Maar toch blijkt dus dat 2016 één van de bijzonderste jaren is geweest. Leuk om te vertellen op een verjaardag, of tijdens een borrelavond! Wat dat betreft leven we in een uniek tijdperk.

China investeert veel in klimaat

Veel mensen weten dit niet, maar China is één van de grootste investeerders in het klimaat. Dit komt natuurlijk ook omdat China een geweldig grote economie heeft, daardoor kunnen ze ook meer geld uitgeven aan hernieuwde energie voor het klimaat. De Verenigde Staten staan overigens op de tweede plaats. Natuurlijk is dit ook niet geheel onlogisch, want het zijn beide wereldmachten met de grootste economieën van de wereld.

Zeespiegel stijgt zeer snel

Een ander feit is dat de zeespiegel snel stijgt. Sterker nog: deze spiegel stijgt nog sneller dan de experts aanvankelijk hadden verwacht. Zeker voor Vlaanderen en Nederland is dat erg gevaarlijk. We zijn namelijk een plat land en voor je het weet hebben we last van onderstromingen en dergelijke. Volgens de laatste bronnen is het zo dat over 80 jaar de zeespiegel misschien met een meter is gestegen. Natuurlijk is dit een indicatie en is dat afhankelijk van veel factoren. Hoe gaan we de komende tijd om met ons klimaat? Komen er nog andere invloeden en ga zo maar verder. Het is dus niet een vaststaand feit, maar dat de zeespiegel aan het stijgen is, dat is wel een vaststaand feit.

Klimaat
© Pixabay.com

Winden hebben invloed op het klimaat

Het laten van een wind heeft ook invloed op het klimaat. Zeker als het gaat om koeien en schapenwinden. Dit klinkt misschien apart, want hoe zit dat precies? CO2 is namelijk een belangrijk probleem waar we veel over horen in het nieuws. Maar er zijn nog andere zaken die bijdragen aan klimaatverandering. Je hebt bijvoorbeeld het methaan. Je hoort hier nooit zoveel over in het nieuws, want het komt niet veel voor. Maar dit is nog slechter voor het klimaat dan CO2. Het ontstaat dus bijvoorbeeld door winden van koeien en schapen!

Klimaatbescherming is onderwerp nummer 1

Tegenwoordig is dit de belangrijkste gespreksstof. In de gehele Westerse wereld zijn we bezig met het klimaat. Het is dan ook gespreksstof nummer één en tegenwoordig is de wereld ook bezig met klimaatakkoorden. Het is volgens velen het grootste gevaar en daarom is het ook z’n belangrijk onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *