Gids voor de beste type radiatoren

Gaat u binnenkort een nieuwe radiator kopen? Dan wordt u ongetwijfeld overspoeld door het aanbod en de hoge prijzen. En of u nu een huis of een pand wilt verwarmen: de juiste radiator uitzoeken kan nogal een klus zijn. U wilt tenslotte uw huis op een juiste en efficiënte manier verwarmen, zonder ontzettend veel geld te betalen. In dit artikel lichten we daarom de verschillende type radiatoren uit.

© Pixabay.com

Type radiatoren

Van dure tot goedkope radiatoren: om de juiste beslissing te nemen zult u moeten kijken naar uw behoeften, uw warmtevoorzieningen, de grootte en het soort ruimte die u wilt verwarmen.

Aluminium radiatoren

Als u op zoek bent naar energie-efficiënte radiatoren, zijn aluminium radiatoren altijd een goede keuze. Een kleine hoeveelheid water wordt elektrisch verwarmd, wat op zijn beurt de radiator weer verwarmt. Aluminium radiatoren hebben een hoge warmteafgifte en gebruiken weinig energie, wat ze zuinig maken en waardoor ze een langere tijd werken dan andere soorten radiatoren. Tot slot zijn aluminium radiatoren recyclebaar en daarom milieuvriendelijk.

Keramische radiatoren

Dit type radiatoren zijn zuiniger dan andere radiatoren. Deze worden namelijk door elektriciteit verwarmd en eenmaal warm heeft de keramische kern een perfecte warmteopslag. Dit zorgt ervoor dat dit type radiatoren langer warm blijft dan andere soorten en daarvoor een van de meest rendabele radiatoren is die u kunt aanschaffen.

© Pixabay.com

Met olie gevulde radiatoren

Met olie gevulde radiatoren zijn elektrisch aangedreven radiatoren met olie vanbinnen. Wanneer u ze aanzet, verwarmt de elektriciteit de olie. Deze olie verwarmt op zijn beurt weer de radiator. De olie wordt binnenin niet verbrand en alleen gebruikt voor de overdracht van warmte. Met olie gevulde radiatoren worden vaak gebruikt in een ontwerp van kolommen, waardoor de olie gelijkmatig de warmte kan verdelen. Dit type radiatoren kan het beste gebruikt worden op kantoren, werkplaatsen of huishoudelijke gebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *