Tips om duurzaamheid op de werkvloer te creëren

Duurzaam leven wordt steed belangrijker om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Steeds meer bedrijven beginnen daarom met duurzaam ondernemen, want een groot verschil begint bij een kleine aanpak. Benieuwd hoe jij voor meer duurzaamheid kan zorgen op de werkvloer? Je leest het in deze tips.

© Pixabay.com

Zo veel mogelijk digitaal

Veel kantoren liggen vaak vol met stapels papier. Hoe meer papier je gebruikt, hoe meer bomen er verloren gaan. Zorg dus dat je iedereen op de werkvloer aanspreekt om zo veel mogelijk digitaal te gaan werken. Hiermee bespaar je enorm veel papierwerk en draag je makkelijk en snel een steentje bij aan het verbeteren van het milieu. Maak er desnoods afspraken over. Laat bijvoorbeeld niemand meer iets printen, tenzij dit uiterst nodig is voor de bespreking met een klant of een brainstormsessie. Zo is jouw bedrijf niet alleen duurzamer bezig, ook is in één klap jouw kantoor een stuk meer opgeruimd: bureau’s, tafels en vloeren liggen namelijk niet meer bezaaid met papierwerk. 

Minder plastic afval

Het creëren van veel afval, met name plastic, heeft een negatieve invloed op het milieu. Als bedrijf zijnde is het als werkgever verantwoordelijk om zo veel mogelijk plastic afval te consumeren. Een van die manieren is om een waterdispenser van Brita te kopen. Met deze waterdispenser wordt niet alleen de hoeveelheid afval die jouw organisatie produceert gereduceerd, ook wordt de productie en transport van voorverpakte flessenwater teruggebracht.

© Pixabay.com

Decoreer met planten

Een andere manier om meer duurzaamheid op de werkvloer te creëren, is door middel van planten. Planten bieden verschillende voordelen, en zijn dan ook een must om aan te schaffen. Niet alleen zijn planten een duurzame manier om jouw kantoor aan te kleden en gezellig te maken. Ook zorgen planten voor een verbeterde zuurstofgehalte én uit onderzoek blijkt dat deze ook nog eens de productiviteit van jouw medewerkers stimuleert. Planten zorgen voor duurzaamheid en meer productiviteit: twee vliegen in één klap!

Heb je alle tips doorgelezen? Dan is het tijd om ze op te volgen: werk digitaal, schaf een waterdispenser aan en zoek wat sfeervolle planten uit. Zo is jouw bedrijf binnen de kortste keren een stuk duurzamer bezig. Niet alleen goed voor het milieu, ook nog eens voor het imago van jouw bedrijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *