Het plezier en de voordelen van uw eigen serre

Binnen zijn en tóch buiten zijn, dat is in een notendop het gevoel dat bij een serre past. Laat het maar regenen buiten, terwijl u fijn de moestuin verzorgt, die bovendien beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Maar er zijn ook serres waarin u tuinmeubilair kunt zetten. Famiflora in Moeskroen voorziet in serres in diverse soorten, maten en materialen.

Het plezier en de voordelen van uw eigen serre
© Famiflora.be

Duurzaamheid en smaak uit uw eigen glazen serre
Uw eigen tomaten, basilicum of courgettes kweken, dat kan ook in dit deel van Europa. Sterker: het wordt steeds populairder om zelf in uw groenten, fruit en kruiden te voorzien. Het is duurzaam en biologisch, toverwoorden van deze tijd. Daar komt bij dat zelf gekweekte kruiden en groenten meer smaak bevatten, en u in dit geval zeker weet dat er niet mee geknoeid is. Hoe fijn zal het zijn straks, als u van uw eigen bruschetta al pomodoro (een heerlijke Italiaanse lunch, geroosterd stokbrood met tomaat en basilicum) zit te smullen! Rechtstreeks uit uw tuinkas, verser kan het niet. Dat idee alleen al motiveert velen tot het kweken van eigen voedsel. En dat kunt u ook gaan doen. Gezien ons gematigde zeeklimaat is het wel raadzaam om dit in een glazen serre te doen. Dat levert een grotere oogst op, dus meer plezier. Ook zijn er serres voor andere doeleinden denkbaar. Een ruimte waar u een kopje thee kunt drinken, bijvoorbeeld. Of een boek schrijven. Dat staat chic, een eigen ‘theehuisje’ in het midden van de tuin. En u zit er altijd droog.

Welke hobbyserre kies ik?
Voordat u een serre aanschaft, is het nuttig te bedenken waarvoor u deze wilt gebruiken. Denk aan de in populariteit toenemende moestuin. Uw groenten en kruiden worden niet blootgesteld aan de elementen, behalve aan de zon, en kunnen daardoor het gehele jaar groeien. Een glazen of aluminium serre is in dit geval ideaal. Deze laten veel licht door en houden zonnewarmte en vocht binnen, hetgeen goed is voor uw planten. Ze zien er overigens elegant uit. Goed om te weten: op de aluminium serres van Famiflora zit een garantie van 12 jaar.

Tuinhuis
© Famiflora.be

Liever een verplaatsbare serre?
Een budgetvriendelijker idee zijn de tunnelserres, gemaakt van lichter materiaal. Ook deze zijn uitermate geschikt voor het kweken van planten en bloemen, en dus ook voor een moestuin. Ze zijn vervaardigd uit aluminium, waarbij het licht doorlatende gedeelte uit sterke folie bestaat. Een tunnelserre is makkelijk te installeren en te verplaatsen, en u heeft geen risico op glasbreuk. Het is met andere woorden de ideale hobbyserre. Wanneer u de tunnelserre goed vastzet – bij Famiflora vertellen ze u graag hoe u dat doet – is deze eveneens windvast.

Kom vooral langs voor advies!
Alle serres zijn makkelijk te bestellen via de website. Wanneer u uw serre heeft ontvangen, zet u deze zelf simpel in elkaar. En vervolgens kunt u aan de slag, blij dat u de juiste investering heeft gedaan. U zult er jarenlang plezier van hebben. Mocht u niet kunnen kiezen, dan kunt u immer contact met Famiflora opnemen. Of wellicht vindt u het leuker om langs te komen in de winkel in Moeskroen. Daar kunt u tegelijk inspiratie opdoen, of natuurlijk meteen uw planten en zaden meenemen. Tot ziens bij Famiflora!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *