Online seksspeeltje kopen? Pas op voor deze valkuilen

Wil je een seksspeeltje kopen? Dan is de kans groot dat jij je hiervoor tot het internet richt. Je kunt ook naar een seksshop gaan, maar de meeste mensen vinden dit niet prettig. Begrijpelijk, want mogelijk loop je hier een bekende tegen het lijf. Bestel je een speeltje online? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Toch brengt online seksspeeltjes kopen risico’s met zich mee. Om jou hiervoor te behoeden zetten we in deze tekst de grootste valkuilen van online seksspeeltjes kopen op een rijtje.

Online seksspeeltje kopen Pas op voor deze valkuilen
© Pixabay.com

Niet naar de maat kijken
Als je het gevoel van vaginale of anale penetratie wilt ervaren, kun je een dildo kopen. Dit speeltje wordt de laatste jaren steeds vaker gekocht. Heb je een dildo gevonden die jou aanstaat? Dan ben je mogelijk van plan hem direct te kopen. Dit brengt ons meteen bij de grootste valkuil van online seksspeeltjes kopen. Op het internet is het namelijk lastig inschatten wat de maat van een seksspeeltje is. De afmetingen staan er weliswaar bij, maar niet iedereen kan aan de hand hiervan inschatten hoe groot een dildo is.

Waarom het zo belangrijk is om de afmeting te weten voordat je een dildo koopt? Omdat het speeltje wel in jouw vagina of anus moet passen. Koop je een grote dildo? Dan is de kans aanwezig dat deze niet past. Met behulp van glijmiddel lukt het misschien toch, maar dit is lang niet altijd het geval. Het kan zelfs een pijnlijke bedoeling worden als het speeltje (veel) te groot is. Is het jouw eerste seksspeeltje? Begin dan met een klein formaat. Als dit gemakkelijk past, kun je later altijd nog een grotere dildo kopen.

Alleen op de prijs letten
De prijzen van seksspeeltjes lopen nogal uiteen. Mede hierdoor vinden veel mensen het lastig om te bepalen welk speeltje zij moeten kopen. Veel Belgen laten zich daarom leiden door de prijs. Waarom zou je immers veel geld betalen voor een seksspeeltje als je hem ook voor een paar euro kunt kopen? Op zich is deze gedachtegang begrijpelijk, maar bij het kopen van seksspeeltjes is het niet de juiste.

Online seksspeeltje kopen Pas op voor deze valkuile
© Pixabay.com

Ben je van plan om online seksspeeltjes te kopen? Dan raden wij je aan om vooral naar het materiaal te kijken. Bij de productie van goedkope seksspeeltjes worden vaak weekmakers gebruikt. Dergelijke materialen zorgen ervoor dat een dildo flexibel is. Je moet weten dat weekmakers lichamelijke klachten tot gevolg kunnen hebben. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Kijk daarom ook goed naar het materiaal waarvan een seksspeeltje gemaakt is. Soms is het beter om iets meer te betalen, want dan weet je dat een speeltje van kwalitatief materiaal gemaakt is. Dit geldt overigens niet alleen voor seksspeeltjes, maar ook voor condooms.

Ervan uitgaan dat het speeltje waterdicht is
Het merendeel van de mannen en vrouwen gebruikt een seksspeeltje in bed. Toch zijn er ook genoeg mensen die het speeltje zo nu en dan onder de douche gebruiken. Bij de meeste dildo´s kan dit zonder problemen. Aangezien deze speeltjes vaak gemaakt worden van RVS, aluminium of siliconen zijn ze bestand tegen water. Een vibrator is niet altijd waterdicht. Wil je dit speeltje ook onder de douche gebruiken of af kunnen spoelen onder de kraan? Kijk dan goed of hij waterdicht is. Het is immers zonde als het speeltje direct sneuvelt wanneer hij in aanraking komt met water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *