Positief denken: de verandering die je nodig hebt

Soms heb je van die dagen dat alles tegen zit. Je hebt door je wekker geslapen, nergens vind je twee dezelfde sokken en je hebt dus geen tijd meer om te ontbijten voor je naar je werk vertrekt. Een zwakke start van de dag doet je al vermoeden dat de rest ook niet zo vlekkeloos zal verlopen. Maar zorg je hier eigenlijk zelf voor? Wat is de kracht van ons denken en hoe manifesteert dit zich rondom ons?

Positief denken de verandering die je nodig hebt
© Pixabay.com

Verandering begint bij jezelf

Jezelf herinneren aan de positieve kanten van gebeurtenissen of situaties is niet voor iedereen even gemakkelijk. Als het lijkt of alles tegenzit is het natuurlijk moeilijker om de wereld rooskleurig te zien. Om dit te veranderen begin je best bij jezelf. Over jezelf heb je nu eenmaal ook het meeste controle. Wat is jou slechtste eigenschap? Denk eens na over wat je graag anders zou doen in het dagelijkse leven. Ben je te kritisch? Of snel op je tenen getrapt? Probeer die eigenschap nu eens om te buigen in iets positief. Eenmaal je dit bij jezelf kan, zal het ook bij andere lukken.

Klaag zo weinig mogelijk

Het is niet slecht om af en toe eens te ventileren bij een vriend of familie. Soms moeten dingen je echt van het hart. Let er op dat je niet over gaat in klagen. Door te klagen herhaal je voor jezelf ieder ding wat je niet leuk vind. Voor je hersenen lijkt het bijna of je dit dan opnieuw meemaakt waardoor je er dus ook langer mee zit.

Geluk trekt geluk aan

Wanneer je over straat loopt met een brede glimlach zal je meer vriendelijkheid terug krijgen van de mensen om je heen. Een gevoel voel je niet alleen aan de binnenkant, je straalt het ook uit. Als je die frons niet van je gezicht krijgt zullen mensen sneller in een boog om je heen lopen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat wanneer je je mondhoeken blijft omhoog houden, je zo je hersenen doet geloven dat je blij bent en je ook effectief beter gaat voelen. Dit werkt helaas ook omgekeerd.

Positief denken
© Pixabay.com

Stuur het universum met positief denken

Onze hersenen zijn nog steeds een raadsel voor ons. Veel mensen onderschatten de kracht van ons denken. Er wordt wel vaker gezegd dat als je blijft denken dat je ziek bent, je ook echt ziek wordt. Waarom zou dit dan niet in de positieve richting werken? Er zijn talloze boeken geschreven over geloven in jezelf. Visualiseer je droom en hij zal uitkomen. Je kan jaren oefenen en leren de techniek van het schilderen te beheersen. Zolang je zelf niet gelooft dat je een bekende pionier gaat worden of de grondlegger van een nieuwe stroming, is de kans ook klein dat dit zal gebeuren.

De natuur geeft positiviteit

Het klinkt allemaal heel simpel maar eens je in die negatieve spiraal zit, is positief denken natuurlijk al een hele opgave. Daarom neem je best de simpelste manier om te beginnen en dat is een boswandeling. Een wandeling in het bos vermindert stress, en verlaagt je hartslag en bloeddruk. Het is de ideale manier om al je gedachten los te laten en met een schone lei weer verder te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *