Taalcursus in het buitenland met EF: avontuur, genieten en leren tegelijk!

Heb je altijd al een tweede taal willen spreken? Doe dat, want het is goed voor je algemene ontwikkeling. Bovendien kan het van pas komen bij het vinden van een baan. En laten we eerlijk zijn: het is ook gewoon stoer. Maar één ding staat vast: welke taal je ook wilt leren, je doet dit het snelste en het beste in het land van herkomst. Denk daarom eens na over een taalreis! Ze worden bij EF Taalreizen aangeboden in allerlei soorten en maten.

Taalcursus in het buitenland met EF avontuur, genieten en leren tegelijk
© Ef.be

Een taal leren? Dat doe je plaatselijk het best en het snelst!
Een voorbeeld. Je wilt Italiaans leren. Een prachtige, zangerige en flamboyante taal. Er zijn diverse boekjes, cd’s, filmpjes op YouTube, apps, noem maar op. Maar hier staan dikwijls fouten in, of uitdrukkingen die oubollig zijn. Om over Google Translate nog maar te zwijgen: de zinnen die deze app produceert, slaan vaak nergens op en Italianen zullen je niet-begrijpend aankijken. Nee, je wilt Italiaans spreken zoals de Italianen het doen op RaiUno. Verstaanbaar en eigentijds.

Kies voor een cursus op locatie met EF Taalreizen
Dan kun je het beste kiezen voor een taalcursus in het buitenland, met EF Taalreizen. In dit geval bijvoorbeeld naar Rome. En wat het leuke is: je leert niet alleen de taal, je maakt ook kennis met de cultuur van een land, de geschiedenis, de gewoontes, het eten en drinken. Zie je jezelf al zitten op de Piazza Navona, met je in smetteloos Italiaans bestelde kopje koffie? Maar er zijn natuurlijk niet alleen taaltrips naar Italië. EF Taalreizen organiseert al ruim 50 jaar taalcursussen op maat, op meer dan 50 locaties wereldwijd. Je vult zelf in hoe, waar, wanneer en hoe lang en EF denkt met je mee, adviseert je en beantwoordt al je vragen.

Op taalreis in de paas- of zomervakantie
Wie spelenderwijs een taal wil leren, kiest voor een taalkamp in de zomer- of paasvakantie. Deze zijn razend populair, omdat je er niet alleen de taal leert, maar ook aan sport en spel deelneemt. Hoe cool is het om zoiets samen met vrienden en te doen. Klasgenoot: “Wat heb jij in de vakantie gedaan?” Jij: “Ik ben naar Moskou geweest en ik spreek nu prima Russisch”. Dat is weer eens wat anders dan drie weken pingpongen op de camping in Nieuwpoort.

Taalcursus in het buitenland
© Ef.be

Rustig nadenken over je toekomst tijdens een gap year
En als je net geslaagd of afgestudeerd bent op school, ligt de wereld natuurlijk voor je open: wat te doen? Het duizelt je van de mogelijkheden, maar één ding weet je zeker: een tijdje er tussenuit zou heerlijk zijn, maar je wilt die tijd wel nuttig besteden. Waarom dan geen sabbatjaar oftewel gap year nemen? Denk eens aan high school in Amerika. Je leert Engels, maakt van dichtbij kennis met de cultuur die je alleen van de TV kent en hebt intussen de tijd om eens rustig over je toekomst(plannen) na te denken. Dat is toch ideaal?

EF Taalreizen heeft een overzichtelijke website waarop je heel simpel kunt vinden wat jij wilt. Je selecteert de taal die je wilt leren, het bijbehorende land et voilà: je kunt meteen boeken. Londen, Tokio, Parijs, Moskou, Miami, Sydney… zie maar eens. Stap in voor een onvergetelijke, leerzame ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *