De kracht van een intervaltraining

Qua sport zijn tegenwoordig intervaltrainingen mateloos populair. Maar wat is een intervaltraining, vraag je je misschien af. In principe houdt een intervaltraining in dat je in korte periode ongelofelijk veel inspant, vervolgens een korte pauze neemt en je vervolgens dan weer heel veel inspant. De kracht van een intervaltraining is tweeledig. Enerzijds is het zeer effectief. Je kunt namelijk in korte periode heel veel kcal verbranden en spieren creëren. Dus het is ideaal voor mensen die niet zoveel tijd hebben. Daarnaast is het ook nog effectief als het gaat om het vet verbranden. De reden hiervoor is dat dankzij een intervaltraining je hartslag omhoog gaat. Dit heeft als gevolg dat je sneller vet gaat verbranden, ook in de rust periode. Vandaar dat deze vorm van interval zo effectief is. En het mooie ervan is: je kunt deze vorm van training gemakkelijk thuis uitvoeren. Lees hieronder de meest effectieve manieren.

De kracht van een intervaltraining
© Pixabay.com

YouTube video’s

Op YouTube staan veel video’s alwaar je een intervaltraining op kunt bekijken. Een coach doet het dan voor en je kunt simpel de processen herhalen. Enerzijds heb je video’s waarvoor je veel ruimte en attributen nodig hebt, maar er zijn ook genoeg eenvoudige video’s waarbij je maar slechts een kleine vierkante grond nodig hebt. Het voordeel is dat deze video’s gratis te bekijken zijn en bovendien voorzien van een enorme diversiteit. Je kunt dus elke dag een nieuwe training gaan volgen. Dit houdt het ook leuk voor je, maar er zijn ook echt trainingen die zeer zwaar zijn. Als je die weet te masteren dan is dat een heuse prestatie. Sport moet je ook zien als een uitdaging om het beste uit jezelf te halen. Je kunt de video’s gewoon bekijken op je laptop of op je mobiele telefoon. Dit is kinderlijk eenvoudig; ook als je technisch niet aangelegd bent.

Gebruik de trap!

Veel mensen hebben gelukkig wel een trap in huis. Het voordeel van interval-workout is dat je hiervoor ook de trap kunt gebruiken. Je kunt dan gewoon simpelweg snel heen en weer springen, of iets anders op de trap doen. Bijvoorbeeld heel snel naar boven lopen en dan weer naar beneden. In principe heb je eindeloze mogelijkheden en het is geweldig om te doen. Je kunt tijdens deze oefeningen je laptop ook voor andere zaken gebruiken. Bij een intervaltraining moet je bijvoorbeeld per se constant de coach in de gaten houden, waardoor je geen filmpjes of iets dergelijks kan kijken. Als je de trap gebruikt, kun je daarnaast gewoon leuke filmpjes kijken. Zo maak je je training een stuk aangenamer.

Workout
© Pixabay.com

Rondjes rennen in je huis

Een goede manier van intervaltraining is door sprintjes te trekken. En dan weer wat rustiger aan te doen. Op die manier kun je je lichaam trainen en je hartslag verhogen. Je kunt dit natuurlijk op straat doen, maar als het erg koud is buiten, of je er geen goede attributen voor hebt, kun je er ook voor kiezen om dit in je woonkamer te doen. Dit is natuurlijk wel een stuk benauwder, maar het voordeel is dat een intervaltraining niet lang hoeft te duren. Je kunt het overigens ook samen uitvoeren met enkele vrienden. Dit maakt het natuurlijk extra leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *