Welke kledij draag jij op het werk?

De ene job is de andere niet en dat zie je meteen aan de werknemers en hun kledij. Bij een marketingbedrijf, bijvoorbeeld, draagt iedereen wat hij of zij wil. Maar in een ziekenhuis is dat dan weer niet het geval. Daar draagt iedereen bedrijfskleding en herken je een dokter aan zijn witte jas en een chirurg aan zijn groene pakje voor in het operatiekwartier. En jij? Welke kledij draag jij op het werk?

© Pixabay.com

Eenheidsworst op het werk

Er zijn heel wat beroepen waar je niet zelf mag kiezen wat je aandoet. Daar dragen alle werknemers dezelfde bedrijfskledij. In de horeca zijn dat obers in een wit hemd of koks die een koksmuts opzetten. In de zorgsector zie je dan weer verzorgers en dokters die in het wit gekleed zijn. Bedrijfskledij heeft voor- en nadelen. Het grootste nadeel is wellicht dat je zelf niet mag kiezen wat je aandoet voor je werk en dat je er altijd hetzelfde uitziet. Maar dat laatste maakt wel dat je meteen herkenbaar en aanspreekbaar bent voor klanten en patiënten. Bedrijfskledij zorgt ervoor dat er sprake is van eenheidsworst, omdat iedereen er hetzelfde uitziet. Nochtans wordt de keuze voor bedrijfskledij vaak gemaakt in functie van het soort job. In een professionele keuken, bijvoorbeeld, is het dragen van bedrijfskleding hygiënisch en functioneel.

Veiligheid eerst

Er is niet alleen beroepskledij voor wie in de zorg of horeca werkt. Werkmannen dragen ook beroepskledij en dat doen ze vooral om zich te beschermen. Een lasser zal speciale laskledij dragen die bijvoorbeeld hittebestendig is. Er zijn ook andere soorten persoonlijke bescherming die werkmannen vaak nodig hebben tijdens werkzaamheden. Denk hierbij aan werkhandschoenen of veiligheidshelmen- en brillen. Uiteraard is geschikt schoeisel zeer belangrijk. Grisport werkschoenen zijn stevige schoenen voor wie bezig is met zwaar en gevaarlijke materiaal. Dit Italiaanse merk garandeert een hoog comfort, maar is toch stijlvol. Werkschoenen als deze zijn zeer veilig omdat ze voldoen aan de opgelegde veiligheidsnormen, maar ook zeer stevig zijn. Daarnaast zitten ze comfortabel en zijn ze toch beschermd tegen hoge temperaturen. Vaak is de neus van de schoen gemaakt uit staal wat ervoor zorgt dat je tenen extra goed beschermd zijn.

© Pixabay.com

Personaliseer je bedrijfskleding

Bedrijfskleding zie je vaak in dezelfde sectoren terugkomen. Er zijn dan ook veel bedrijven die ervoor kiezen om hun kleding te bedrukken. Je kan ervoor kiezen om je logo, bedrijfsnaam, slogan, telefoonnummer of website op je kledij te zetten. Zo zorg je voor herkenbaarheid en een professionele uitstraling. Je hebt de keuze uit bedrukken of borduren. Draag jij ook bedrijfskleding op het werk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *