Wat je moet weten over fatburners en andere sportvoedingssupplementen

Sporten, rust en voeding. Dat is de heilige drie-eenheid voor elke sporter en zeker voor de krachtsporter. Het trainen van al je spiergroepen met al die verschillende krachtoefeningen zorgen maar voor een deel van het uiteindelijke resultaat. De rust die jij jouw spieren gunt na een workout is net zo belangrijk als de krachtoefeningen zelf. Door rust te nemen, stel jij je spieren in staat om te herstellen van de inspanningen en daarmee bevorder jij de spiergroei. Het laatste belangrijke onderdeel van resultaat behalen in welke sport dan ook is het binnenkrijgen van de juiste voeding. In deze blog richten wij ons op het belang van voeding voor de sporter en hoe jij jouw dieet kan optimaliseren door gebruik te maken van voedingssupplementen.

Wat je moet weten over fatburners en andere sportvoedingssupplement
© Base247.nl

Voor wie zijn voedingssupplementen geschikt?

Het eerste wat je moet weten over voedingssupplementen is dat het geen invulling van je dieet is, maar een aanvulling op een gezond dieet. Mensen die een gezond voedingspatroon hebben en aan lichte sport doen, krijgen doorgaans genoeg voedingsstoffen binnen met de voedingsrichtlijnen die de Schijf van Vijf voorstelt. Bij lichte sport kun je denken aan enkele dagen in de week wandelen of fietsen op laag tempo en een keertje per week naar de sportschool.

Wanneer je minstens twee keer per week prestatiegericht traint, dan is het verstandig om je voedingspatroon een boost te geven met voedingssupplementen. Prestatiegericht trainen kan slaan op de voetballer die doordeweeks alles geeft op de training om tijdens de wedstrijd nog beter te worden. De krachtsporter die meerdere dagen in de week in de sportschool te vinden is om nog meer uit zichzelf te halen, is ook een prestatiegerichte sporter. Voedingssupplementen sport specifiek zijn onderverdeeld in allerlei categorieën die je kan gebruiken voor verschillende doeleinden.

Voedingssupplementen sport voor krachtsporters

Voedingssupplementen met als hoofdbestanddeel eiwitten laten spieren sneller herstellen na een krachttraining en stimuleren zo de spiergroei. Krachtsporters die meer eiwitten gaan innemen door middel van voedingssupplementen zullen merken dat ze minder last van spierpijn hebben na een workout. Doordat spieren sneller herstellen, heb je minder rust nodig en kun je weer eerder naar de sportschool om te trainen. Eiwitten zorgen er dus voor dat de trainingscyclus wordt versneld waardoor je meer kan trainen en meer spiergroei kan realiseren.

Wat je moet weten over fatburners en andere sportvoedingssupplemente
© Pixabay.com

Creatine is een andere populair voedingssupplement voor krachtsporters. Waar eiwitten spieren versneld laten herstellen van een workout, voorziet creatine spieren van energie. Door deze boost die je spieren krijgen, ben je in staat om het optimale uit een workout te halen. Je kan door creatine zwaardere spieroefeningen doen en je houdt ze ook nog eens langer vol. Creatine supplementen worden door krachtsporters vaak samen gebruikt met eiwitten. Creatine zorgt ervoor dat je zwaarder kan trainen, de eiwitten zorgen ervoor dat je sneller herstelt van die zware training.

Voedingssupplementen om af te vallen

Een andere reden om fanatiek te gaan sporten, is om af te vallen. Voedingssupplementen zoals fatburners zijn van toegevoegde waarde voor iedereen die sport met als doel om af te vallen. De werking van fatburners komt erop neer dat ze de lichaamseigen capaciteit om vetcellen te verbranden verhogen. Wanneer je fatburners gebruikt in combinatie met sporten, zal het tempo waarmee jouw lichaam vetcellen afbreekt worden versneld. Elke sport die uitgeoefend wordt om af te vallen valt onder het prestatiegericht sporten en voedingssupplementen kunnen jou hier dan ook ontzettend bij helpen.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *