Welke voor- of nadelen heeft de elektrische step?

De elektrische step heeft de laatste jaren een echte opmars gemaakt. Je ziet ze in de grote steden overal op straat staan en je kunt een elektrische step ook zelf aanschaffen. Twijfel je over deze aankoop? Lees dan gauw eens de voor- en nadelen van de elektrische step.

Welke voor- of nadelen heeft de elektrische step
© Pixabay.com

De voordelen

De elektrische step kent vele voordelen, de beste voordelen hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

Snel
Een elektrische step is erg snel. Zeker wanneer je dit vergelijkt met wandelen of fietsen. De elektrische step gaat vaak wel tot 25 km per uur. Hierdoor kun je snel van de ene naar de andere locatie gaan.

Eigen baas
Met een step bepaal je zelf waar en wanneer je vertrekt. Je bent niet meer afhankelijk van vertrektijden van de bus, trein of ander openbaar vervoer. Je kunt simpelweg de step opstappen en gaan!

Geen file
Met een elektrische step kun je heel wat kilometers maken. Hierdoor heb je zelfs de optie om in plaats van met de auto, met de step naar het werk te gaan. Je vermijdt de drukste uren op de weg en hoeft zo niet meer iedere dag in de file te staan.

Goedkoper
Een elektrische step is een behoorlijke investering, maar deze heb je er eigenlijk ook vrij snel weer uit. Je bespaart namelijk enorm op jouw vervoerskosten. Je bespaart op de kosten van openbaar vervoer, maar ook benzinekosten. Je kunt de investering voor de elektrische step er dan ook snel uithalen.

Steppen is leuk
Natuurlijk is een voordeel van een elektrische step ook het vermaak. Steppen op een elektrische step is naast handig, ook erg leuk. Naast praktische overwegingen, kun je de elektrische step natuurlijk ook aanschaffen voor amusement en vrijetijdsbesteding.

Elektrische step
© Commons.wikimedia.org

De nadelen

Een elektrische step heeft helaas niet alleen maar voordelen. Wanneer je overweegt om een elektrische step aan te schaffen moet je op het volgende letten.

Veiligheid
Helaas gebeuren er veel ongelukken met de elektrische step. Doordat deze step zo snel is en je je al staande tussen het overige verkeer manoeuvreert, kan een valpartij sneller voorkomen. Zorg ervoor dat je veilig kunt steppen en dat je een goede kennis van het verkeer hebt, voordat je de step opstapt.

Levensduur batterij
De batterij van een elektrische step gaat niet levenslang mee. Deze moet na verloop van tijd worden vervangen en je blijft dus altijd kosten maken. Ook kan het flink balen zijn wanneer aan het einde van de dag de batterij van de step leeg is.

Zwaar
De elektrische step is nog een best zwaar vervoersmiddel. Hier moet je rekening mee houden, wanneer je deze step wilt gebruiken voor een overstap naar de trein. De step tillen is nog best intensief en kan lastig zijn wanneer je meerdere spullen bij je hebt.

Veilig parkeren
Een elektrische step zomaar ergens parkeren, dat is nog erg lastig. Er zijn weinig goed beveiligingsopties voor deze steps. Hierdoor kun je deze niet zomaar op straat parkeren. Je moet daarom altijd de step meenemen op locatie. Dit kan in de praktijk erg onhandig zijn.

En, zie jij jezelf binnenkort al steppen op een elektrische step? Deze kleine racemonsters zijn razend populair en dat is niet voor niets. Zorg er wel voor dat je een goed overwogen beslissing maakt. Is de step het waard en is het wel echt zo handig in de praktijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *