Zelf glitter fotolijstjes maken

Al die gezellige foto’s van jou en je vrienden of familie moeten natuurlijk een leuk plekje krijgen in jouw huis. Plak ze bijvoorbeeld op de koelkast – dan ziet je koelkast er ook meteen een stuk aantrekkelijker uit. Voor deze foto’s kun je lijstjes kopen in de winkel, maar je kunt de lijstjes natuurlijk ook zelf maken! Het hele knutselproces is een leuke bezigheid en geeft ook nog eens veel voldoening als je het eindresultaat ziet. Het is niet moeilijk. Als je in staat bent om een rechte lijn te naaien, dan kun jij deze lijstjes maken. Het is overigens ook leuk om een paar lijstjes voor vrienden of familie te maken en ze als cadeau te geven. Super origineel en ook nog eens heel persoonlijk.

Zelf glitter fotolijstjes maken
© Pixabay.com

Heb jij zin in een middagje knutselen en wil jij de glitterfotolijstjes zelf maken? Lees dan snel verder om te zien hoe je dit moet aanpakken!

Benodigdheden voor 1 lijstje:

Alle benodigdheden kun je in een hobbywinkel verkrijgen zoals Pipoos, maar ook bij de Action kun je veel knutselbenodigdheden kopen.

  • Glitters
  • Schaar
  • (sticker)Magneetjes
  • 3 stukken transparant (zacht) plastic of vinyl
  • Naaimachine en draad

Aan de slag
Stap 1
Leg twee stukken vinyl of plastic boven op elkaar. Vervolgens naai je deze twee stukken aan één kant (de smalle kant) aan elkaar. Naai bovenop deze twee stukken vinyl of plastic nog een laag vinyl of plastic. Dit derde stuk naai je aan twee kanten vast aan de andere twee stukken die je al hebt vastgenaaid. Als het goed is, heb je nu een hoesje gecreëerd met aan één kant een opening. Hierin kun je later de glitters en de foto voegen.

Stap 2
Voeg de glitters in het buitenste vakje die je tussen de twee lagen vinyl hebt gecreëerd. Naai vervolgens de derde kant vast die tot nu toe open is gebleven. Zo voorkom je dat de glitters eruit vallen. Knip eventuele losse draadjes af voor een mooie afwerking.

Handwerk
© Pixabay.com

Stap 3
Plak op de achterkant van het vinyl een magneetje zodat je het lijstje bijvoorbeeld op je koelkast kan plakken. Je kunt hiervoor ook stickermagneten kopen zodat je geen lijm hoeft te gebruiken. Zo voorkom je lijmresten en geknoei. Voeg vervolgens in de opening achter de glitters een foto toe (deze zit dus in een ander vakje dan de glitters om te voorkomen dat de glitters vastplakken aan je foto) in je lijstje en je bent klaar! Schud een beetje met het lijstje heen en weer zodat de glitters goed verdeeld zijn in het lijstje.

Variatie
Voor de afwisseling kun je ook confetti in het lijstje voegen of speciaal voor de kerst: nep sneeuwvlokjes.

Een ander leuk idee is om geen magneetjes op de achterkant te plakken, maar een lijntje te spannen in je kamer en de lijstjes met clipjes vast te hangen aan deze lijn. Staat onwijs gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *