Kwalitatieve telefoon tegen een scherpe prijs

Iedereen wil natuurlijk een kwalitatieve telefoon tegen een scherpe prijs aanschaffen. Dit gaat echter niet altijd hand in hand met elkaar. Iedereen weet immers dat je voor kwaliteit ook geld moet betalen. Maar toch zijn er manieren om kwalitatieve telefoons aan te schaffen tegen een scherpe prijs. Maar hoe doe je dit dan? Lees hieronder drie belangrijke tips.

Kwalitatieve telefoon tegen een scherpe prijs
© Pixabay.com

Tweedehands kopen

De eerste manier is natuurlijk om een telefoon tweedehands te kopen. Een tweedehands telefoon is natuurlijk veel goedkoper dan een nieuwe. De reden hiervoor is dat de telefoon al gebruikt is. Daardoor wordt de waarde verlaagd, maar vaak is de telefoon nog prima. Bovendien kun je de telefoon vaak goedkoper aanschaffen, omdat de persoon die hem verkoopt de telefoon graag kwijt wil. Zo kun je daar mooi van profiteren en dat is natuurlijk fantastisch. Een nadeel van een telefoon tweedehands aanschaffen, is dat je niet precies weet wat er mee is gebeurd. Je zal niet de eerste persoon zijn die een telefoon tweedehands koopt en er vervolgens achter komt dat er verschillende gebreken met de telefoon zijn. Erg frustrerend natuurlijk, dus je loopt altijd wel een risico. Dit risico kun je tegenwoordig echter minimaliseren door enkel producten bij betrouwbare verkopers aan te schaffen. Op de meeste betrouwbare verkoopplatforms wordt dit duidelijk aangegeven en kan men recensies achterlaten. Vertrouw je het dan echter nog niet? Dan is er nog een alternatief.

Refurbished telefoon kopen

Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een refurbished telefoon aan te schaffen. Wat dat is? Dit is een tweedehands telefoon die volledig is vernieuwd. Dat betekent dat de telefoon zeer goed wordt schoongemaakt. Maar ook worden er nieuwe onderdelen aan toegevoegd als deze niet meer goed werken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het scherm. Misschien werkt het huidige scherm niet meer? Of er zitten barsten in dat scherm. Bij een refurbished telefoon wordt dit scherm dan vervangen, zodat dit probleem is verdwenen als sneeuw voor de zon. Het punt is dat een dergelijke telefoon wel iets duurder is dan een tweedehands telefoon. De reden hiervoor is namelijk dat bepaalde onderdelen vervangen worden. vaak wordt de accu ook vervangen, omdat een accu vaak geen lange duurzaamheid heeft. Bij de gemiddelde telefoon gaat de accu al vrij snel leeg. Het voordeel is dat dit ook nog goed is voor het milieu. We leven immers in een wegwerpmaatschappij en veel telefoons worden gewoon weggegooid, terwijl ze misschien nog prima werken.

Smartphone
© Pixabay.com

Telefoon en abonnement

Wil je graag een nieuwe telefoon, maar heb je niet genoeg geld om dit in één keer te betalen? Bij verschillende telefoonproviders heb je dan de mogelijkheid om een abonnement inclusief telefoon aan te schaffen. Dat wil zeggen: je betaalt niet alleen voor internet, bellen en ga zo maar verder, maar ook voor de telefoon. Het gevolg hiervan is dat je een hoger maandbedrag moet betalen, maar de telefoon krijg je wel gelijk mee. Op de lange termijn betaal je die telefoon vervolgens af. Je merkt dan niet een direct groot bedrag dat van je rekening wordt afgeschreven. Erg voordelig dus.

One reacties op “Kwalitatieve telefoon tegen een scherpe prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *