Zo bereik je meer verbinding in je relatie

Veel mensen worstelen met problemen in hun relatie. In veel gevallen zouden deze problemen verholpen kunnen worden door simpelweg stil te gaan staan bij wat nu eigenlijk een relatie inhoudt. We zijn in ons dagelijks leven zo gewend aan bepaalde patronen en gewoonten, ook of misschien juist op het vlak van relaties, dat we niet meer in de gaten hebben waar het nu werkelijk om draait in een relatie.

Zo bereik je meer verbinding in je relatie
© Pixabay.com

Verbinding en relatie
Op het eerste gezicht lijkt het een open deur: de woorden “verbinding” en “relatie”, ja, die horen natuurlijk bij elkaar. Maar laat dat nou precies hetgeen zijn wat er in de realiteit vaak aan ontbreekt in relaties: verbinding!
Hoe vaak gebeurt het niet dat we naast elkaar leven, elkaar als vanzelfsprekend ervaren en nauwelijks de ander nog werkelijk zien. Het gebeurt helaas maar al te vaak, en we maken ons er allemaal schuldig aan. Tijd voor een pas op de plaats!
Ooit was je relatie begonnen met het maken van verbinding. In de beginfase zag je je partner nog echt, en was je nieuwsgierig naar wie hij of zij was, stond je open om nieuwe dingen te ontdekken en deed je moeite om de ander beter te leren kennen. Tot op een gegeven moment, jaren later, je moet bekennen dat in jullie relatie niets van deze dingen die in het begin zo vanzelfsprekend waren nog gelden. Wat is er in feite aan de hand? Jullie zijn de verbinding met elkaar aan het verliezen!

Meer verbinding in je relatie
Om meer verbinding in je relatie te krijgen, is het nodig dat je je partner weer bewust gaat zien. Dat je de kwaliteiten die in het begin zo voor de hand lagen weer in jezelf opdiept, en bewust hanteert om te onderzoeken hoe je opnieuw verbinding met elkaar kunt maken. Om dat te doen, kan het enorm helpen uit de dagelijkse sleur te stappen. Ga eens ergens heen waar je anders nooit heen gaat, en kijk met een frisse blik naar je partner. Is het wel zo dat je deze persoon door en door kent? Of zitten er kanten aan hem of haar die je eerder nog niet opgevallen waren, simpelweg en die nu, in een andere situatie meer zichtbaar worden?

Zo bereik je meer verbinding in je relati
© Pixabay.com

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn
Nu lijkt het misschien alsof je heel ingewikkelde dingen moet gaan uithalen om meer verbinding in je relatie tot stand te krijgen. Maar dat is onzin! Het hoeft echt niet moeilijk te zijn en je hoeft er geen rare fratsen voor uit te halen. Waar het om gaat in eigenlijk heel simpel: door krijgen waar het in een relatie om gaat! En dat is tenslotte toch de verbinding met de ander. Als je beseft dat er allerlei, ook begrijpelijke, mechanismen in werking zijn die dat inzicht vertroebelen, dan ben je al een heel eind. Dan is het een kwestie van bewuster met elkaar omgaan en open staan voor het idee dat het in je relatie draait om de verbinding die je met elkaar maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *