4 Tips om geld te maken met een bijverdienste

In deze blog ‘ 4 tips om geld te maken met een bijverdienste ‘ krijg je enkele praktische tips hoe je naast je fulltime job kan bijklussen. Een appeltje voor de dorst kan uiteraard nooit kwaad. Hieronder lees je praktische info hoe je dit aan boord kan leggen om eventueel als zelfstandige in bijberoep aan de slag te gaan.

4 Tips om geld te maken met een bijverdienste
© Pixabay.com

Tip 1. Online geld verdienen als bijverdienste

Om wat meer financiële armslag te hebben, kan je tegenwoordig online bijklussen. Dat kan op verschillende manieren. Eén van die opties is het verdienen van een passief inkomen met het verkopen van een cursus of ebook. Een zorgvuldig geschreven boek of veelgevraagde cursus vergt wel wat werk op voorhand, maar eenmaal als je voorbereidend werk in een definitieve plooi is gevallen moet je er nauwelijks nog naar om kijken. Wie niet zo een schrijftalent is, kan ook kiezen om een video cursus samen te stellen. Udemy is daar een schoolvoorbeeld van. Het spreekt voor zich dat je wel populaire onderwerpen moet kiezen.

Tip 2: Maak optimaal gebruik van deeleconomie

Het is tegenwoordig niet zo aartsmoeilijk om een paar honderd euro als bijverdienste te creëren. Vooral de deeleconomie draagt hieraan een steentje bij. De populariteit van deze nieuwe trend groeit gestaag. Denken we maar aan Uber als taxibedrijf of Deliveroo om eten aan huis te brengen in de steden. Het zijn maar enkele voorbeelden die het afgelopen decennium opgeld maakte. Een andere bekende formule in de deeleconomie is het verhuren van kamers of kelder op Airbnb. Als je een woonst hebt die strategisch uitstekend is gelegen – zoals aan de kust of in het centrum van een grootstad – kan je wel meer dan duizend euro per maand cashen.

Tip 3: Maak handig gebruik van de hefboomtechnieken van Ebay of Amazon

Het is steeds lovenswaardig als je een webshop voor je eigen wil bouwen. Het enige nadeel is dat het een tijdje kan duren voor dat je shop online door heel veel mensen wordt bezocht. Er kruipt heel wat werk in om de juiste leveranciers te vinden, aan marketing te doen en de talrijke bestelorders af te werken. Rekening houden met vervelende klachten van klanten en verzoeken voor terugbetalingen, behoren eveneens tot het takenpakket. Een uitstekende alternatieve oplossing is dat je een bepaalde dienst of product kan aanbieden op Ebay of Amazon zonder dat je je bezig moet houden met de verschillende aspecten die een gewone webshop met zich meebrengt. Deze online multinationals houden zich bezig met het verwerken van de orders die besteld zijn en nemen alle administratieve werkzaamheden uit je handen.

Bijverdienste
© Pixabay.com

Tip 4: Start als zelfstandige in bijberoep

Loop je al een tijdje rond met een briljant idee in je hoofd en je bent er heilig van overtuigd dat je concept een goede kans op slagen maakt? Dan kan je het statuut van zelfstandige in bijberoep nemen. De meeste mensen starten voor deze vorm van bijklussen om een aardig centje bij te verdienen naast hun klassieke fulltime job. Heel vaak gaat het om een uit de hand gelopen hobby die je in cashgeld omzet. Denk maar aan klimmen of survival tochten in het weekend die momenteel razend populair zijn en die tegelijkertijd zorgen voor een extra inkomen die je kan verwerven. Het grote voordeel is dat je je zelfstandige activiteit op elk moment opnieuw kan stopzetten als later zou blijken dat het toch niet zo succesvol was dan dat je had verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *